#5 Σέρουμ για Βλεφαρίδες Latisse

latisse_bottleΗ αλήθεια είναι, ότι το Latisse είναι αρκετά δημοφιλές, κυρίως στις ΗΠΑ. Βασικά, το προϊόν αυτό χρησιμοποιείται κυρίως για την επιμήκυνση και τη βελτίωση της πυκνότητας των βλεφαρίδων. Δυστυχώς, το Latisse δεν είναι παρόμοιο όσον αφορά την εμφάνιση, τη σύνθεση και τον τρόπο εφαρμογής με οποιοδήποτε άλλο γνωστό καλλυντικό που επηρεάζει την κατάσταση των βλεφαρίδων (σέρουμ βλεφαρίδων).

Το Latisse συσκευάζεται σε ένα λευκό μπουκάλι που κλείνει με φελλό. Το απλικατέρ είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να βγάζει μόνο μία σταγόνα καλλυντικού. Πώς μπορείτε να το εφαρμόσετε τότε; Πρώτα απ” όλα, θα πρέπει να πάτε σε ένα κατάστημα καλλυντικών και να αγοράσει ένα μικρό πινέλο, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία δεν το συμπεριέλαβε στην συσκευασία. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε το προϊόν αφού έχετε καθαρίσει το δέρμα των βλεφάρων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρέπει να βάλετε με ακρίβεια την μάσκαρα και να αφαιρέσετε το eyeliner για να διευκολύνετε την απορρόφηση και την καλή λειτουργία του καλλυντικού.

Τώρα, μπορείτε να διανείμετε μια σταγόνα Latisse πάνω στο πινέλο και να εφαρμόστε το καλλυντικό κατά μήκος της βάσης των βλεφαρίδων στο πάνω βλέφαρο. Προφανώς, το ίδιο πρέπει να κάνετε και στο άλλο βλέφαρο. Λόγω του γεγονότος ότι το καλλυντικό έχει υγρή σύσταση, πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικές ώστε να μην αφήσετε το προϊόν να φτάσει τα μάτια, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Μετά από κάθε εφαρμογή, προτείνεται να πετάτε το απλικατέρ και να χρησιμοποιείτε ένα καινούργιο.

Δυστυχώς, αυτό αυξάνει το κόστος της θεραπείας.

Είναι αμφίβολο εάν το Latisse είναι αρκετά ισχυρό ώστε να επιμηκύνει ή να φροντίσει σωστά τις βλεφαρίδες. Γιατί; Η αλήθεια είναι, το προϊόν αυτό χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία ορισμένων συγκεκριμένων διαταραχών στα μάτια. Η επιμήκυνση των βλεφαρίδων μάλλον εκλαμβάνεται ως παρενέργεια της θεραπείας, και κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, δεν είναι μακράς διαρκείας. Μόλις η θεραπεία τελειώσει, οι πιο μακριές βλεφαρίδες τείνουν να πέσουν και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί απλά εξαφανίζονται. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της θεραπείας, μπορεί κανείς να παρατηρήσει αποχρωματισμό των βλεφάρων ή ξηρότητα στην γραμμή των βλεφαρίδων. Για να απομακρύνετε την ερυθρότητα και το προϊόν που έχει ξηραθεί, προτείνεται να υγραίνετε ένα βαμβάκι με ένα διφασικό υγρό ή οποιοδήποτε άλλο ισχυρό προϊόν αφαίρεσης make-up και έπειτα να τρίβετε απαλά τις βλεφαρίδες. Εάν πάσχετε από κάποια ασθένεια στα μάτια ή έχετε κάποια δερματική πάθηση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό πριν αρχίσετε την θεραπεία με το Latisse. Βασικά, αυτό το σέρουμ για βλεφαρίδες δεν προτείνεται σε ανθρώπους που έχουν ευαίσθητο δέρμα στα μάτια και τα βλέφαρα καθώς και για όσους είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση αλλεργιών.

Πλεονεκτήματα:

  • Ακριβές απλικατέρ
  • Εύκολη εφαρμογή
  • Μικρή επιμήκυνση βλεφαρίδων

Μειονεκτήματα:

  • Ερεθίζει και αποχρωματίζει τα βλέφαρα
  • Το υψηλό κόστος της θεραπείας
  • Δεν προτείνεται για όλους