ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΕΡΟΥΜ ΒΛΕΦΑΡΙΔΩΝ

Ο τρόπος που κάθε σέρουμ βλεφαρίδων ενισχύει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τα συστατικά του. Για να γίνουν οι βλεφαρίδες πιο μακριές, πυκνές και σκούρες πρέπει το σέρουμ να βασίζεται κυρίως σε φυσικά συστατικά. Χωρίς αμφιβολία, τα φυσικά συστατικά είναι πολύ πιο ασφαλή σε σχέση με τα χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται τόσο ευρέως στη βιομηχανία ομορφιάς. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα συστατικά που βρίσκονται στα περισσότερα καλά σέρουμ ανάπτυξης των βλεφαρίδων.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ;

Τα σέρουμ βλεφαρίδων περιέχουν πολλά συστατικά τα οποία έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να εμπεριέχουν όσες περισσότερες δραστικές ουσίες γίνεται. Ορισμένα συστατικά έχουν φυτική ή ζωική βάση, ή έχουν εξαχθεί από ορυκτά. Τα εν δυνάμει συστατικά φιλτράρονται, πιέζονται και ξηραίνονται. Στη συνέχεια, περνούν από μια σειρά από δοκιμές, για την εξάλειψη τυχόν ρύπων.

Τα φυσικά συστατικά θεωρούνται ασφαλή για το ανθρώπινο σώμα. Δεν προκαλούν ξηρότητα ή ερεθισμό στα μάτια και πολύ σπάνια προκαλούν κάποια αλλεργική αντίδραση. Ο καθένας βέβαια έχει διαφορετική ευαισθησία σε κάποιο συστατικό. Τα περισσότερα σέρουμ που έχουν ως βάση ορυκτά και φυτά καταπραΰνουν και ενυδατώνουν την περιοχή του δέρματος των ματιών. Αυτή η περιοχή του προσώπου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και απαιτεί ειδική, απαλή φροντίδα. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και το οτιδήποτε εφαρμόζεται πάνω του απορροφάται αμέσως στην κυκλοφορία του αίματος. Ως εκ τούτου, τα σέρουμ για βλεφαρίδες ελέγχονται προσεκτικά ώστε να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί.

Eyelash-Growth-Serum

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ;

Κατά την εφαρμογή των σέρουμ, ανεξάρτητα από το αν αυτή γίνεται απευθείας στις βλεφαρίδες ή στην γραμμή των βλεφαρίδων, οι ενεργοί παράγοντες ενυδατώνουν τις βλεφαρίδες και τους παρέχουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Επιπλέον, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και πάει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους θύλακες των βλεφαρίδων. Τα πιο αποτελεσματικά σέρουμ βλεφαρίδων επικεντρώνονται στις ρίζες των βλεφαρίδων. Όσο πιο υγιείς είναι οι θύλακες των βλεφαρίδων, τόσο πιο δυνατές και μακριές γίνονται οι βλεφαρίδες. Τα λιγότερο δημοφιλή, και όχι τόσο αποτελεσματικά σέρουμ βλεφαρίδων είναι εκείνα που εφαρμόζονται στις βλεφαρίδες όπως ακριβώς και η μάσκαρα. Δεν έχει σημασία πόσο θρεπτικά είναι τα συστατικά που εμπεριέχουν, καθώς δεν έχουν καμία πιθανότητα να διεισδύσουν στις ρίζες των βλεφαρίδων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΕΡΟΥΜ ΓΙΑ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ

Η L-καρνιτίνη είναι ένα συστατικό που βρίσκουμε σε όλα σχεδόν τα σέρουμ βλεφαρίδων ή τα μαλακτικά. Είναι ένα μικροσκοπικό αμινοξύ, που μπορεί να βρεθεί σε όλα σχεδόν τα κύτταρα του σώματος και παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της ενέργειας. Κάνει τα μαλλιά λαμπερά, μαλακά, δυνατά και ελαστικά. Αυτό το μικρό μόριο επιβραδύνει την απόπτωση, η οποία είναι ο κυτταρικός θάνατος των θυλάκων.

Η Aloe Vera είναι το δεύτερο πολύ σημαντικό συστατικό στα σέρουμ ανάπτυξης των βλεφαρίδων. Είναι πλούσια σε ένζυμα, τα οποία εξαλείφουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που φράζουν τους θύλακες των βλεφαρίδων και δεν επιτρέπουν τη σωστή διείσδυση των θρεπτικών ουσιών στις ρίζες. Βοηθά επίσης στην διατήρηση της υγρασίας και του νερού στην δομή των βλεφαρίδων.