Σέρουμ για Βλεφαρίδες – Επιλέγοντας το Καλύτερο

Φαίνεται ότι πρόσφατα έχουμε κατακλυστεί από δεκάδες σέρουμ για βλεφαρίδες. Πώς όμως μπορούμε να διαλέξουμε ένα που πραγματικά να δουλεύει και το οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες μας; Όταν αποφασίζουμε για το εάν θα αγοράσουμε ή όχι ένα συγκεκριμένο σέρουμ για βλεφαρίδες πρέπει να είμαστε 100% σίγουρες ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Δεν θέλουμε η ευαίσθητη περιοχή του δέρματος μας και οι εύθραυστες βλεφαρίδες μας να κινδυνέψουν από φαγούρα, ερεθισμούς ή από οποιαδήποτε άλλη ενόχληση.

Πώς λειτουργούν τα σέρουμ βλεφαρίδων;

Δεν λειτουργούν όλα τα προϊόντα ανάπτυξης των βλεφαρίδων με τον ίδιο τρόπο. Τα λιγότερο αποτελεσματικά είναι αυτά που υποτίθεται ότι ενισχύουν το μήκος των βλεφαρίδων. Μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση των βλεφαρίδων και να τις αναδομήσουν, αλλά δεν είναι όμως αποτελεσματικά, όταν πρόκειται για την αύξηση του μήκους των βλεφαρίδων. Οι βλεφαρίδες μπορεί να φαίνονται λίγο πιο πυκνές, αλλά τα προϊόντα αυτά δεν ενισχύουν την ανάπτυξη των καινούργιων βλεφαρίδων. Τα εν λόγω σέρουμ βλεφαρίδων έχουν ένα βουρτσάκι που μοιάζει με αυτό της μάσκαρα και εφαρμόζονται περνώντας το βουρτσάκι από τις άκρες των βλεφαρίδων. Συχνά συνιστάται να χρησιμοποιούνται ως βάση κάτω από την μάσκαρα. Το λεπτό στρώμα του σέρουμ βοηθάει στην προστασία των βλεφαρίδων από τα βλαβερά χημικά συστατικά της μάσκαρα. Το εάν και το κατά πόσο το σέρουμ κάνει την μάσκαρα να μένει περισσότερο χωρίς να φεύγει το χρώμα, εξαρτάται από το κάθε προϊόν ξεχωριστά.

Τα πιο αποτελεσματικά σέρουμ για βλεφαρίδες είναι εκείνα τα προϊόντα που πρέπει να εφαρμοστούν κατευθείαν στην γραμμή των βλεφαρίδων. Οι δραστικοί παράγοντες και οι βιταμίνες που εμπεριέχουν απορροφώνται από το λεπτό στρώμα του δέρματος και διεισδύουν βαθιά μέσα στους θύλακες των βλεφαρίδων. Δεν δρουν στην δομή των βλεφαρίδων, αλλά στις ρίζες τους, παρέχοντας τους σωστή ενυδάτωση. Οι δυνατές ρίζες μπορεί να παράγουν υγιείς βλεφαρίδες που είναι πιθανό να γίνουν πιο πυκνές. Επιπλέον, οι θύλακες των βλεφαρίδων αρχίσουν να παράγουν περισσότερες από μία βλεφαρίδες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι έχουν βγει πολλές καινούργιες βλεφαρίδες. Το πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά από μόλις 4 εβδομάδες συστηματικής χρήσης. Πέφτουν λιγότερες βλεφαρίδες κατά την αφαίρεση του make-up και συνολικά οι βλεφαρίδες αποκτούν λάμψη και γίνονται πιο δυνατές. Για να δείτε τη διαφορά στο μήκος και την πυκνότητα των βλεφαρίδων σας θα πρέπει να περιμένετε άλλες 2-3 εβδομάδες. Όταν χρησιμοποιούμε το σέρουμ που δρα στις ρίζες των βλεφαρίδων θα δούμε τεράστια διαφορά στην εμφάνισή τους για πολλούς μήνες μετά τη διακοπή της θεραπείας.

Πριν πάτε για ψώνια

Σκεφτείτε πρώτα ποιες είναι οι προσδοκίες σας από ένα σέρουμ για βλεφαρίδες. Ψάχνετε μόνο να ενισχύσετε τις βλεφαρίδες σας ή θέλετε και επιπλέον μήκος; Σκεφτείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τις βλεφαρίδες σας. Οι βλεφαρίδες είναι σαν τα μαλλιά. Είναι ξηρές, εάν το σώμα σας είναι αφυδατωμένο. Πίνετε τουλάχιστον τέσσερα λίτρα καθαρού νερού για μια εβδομάδα και κοιτάξτε εάν θα δείτε κάποια διαφορά.